VISSZA Bortárolás és szervírozás mesterfokon: Dunavox újdonságok

Bortárolás és szervírozás mesterfokon: Dunavox újdonságok

Kiállítói szelekció
2023. 02. 20
Bortárolás és szervírozás mesterfokon: Dunavox újdonságok

A borospincében, kamrában és hűtőben tárolt borok íze egészen más. Ahogy a szőlő fajtája, a tőkének otthont adó talaj szerkezete és összetétele, az éghajlat és a hordó meghatározzák a bor zamatát, épp olyan fontos a hőmérséklet is. Az egyes borok ideális fogyasztási hőmérséklete eltérő, főszabály szerint minél világosabb, annál hidegebben kell felszolgálni a nedűt. A könnyebb borokat, mint például a Sauvignon Blanc, a pezsgőket, champagne-okat és proseccókat hűsen, 3-7°C-on, a rosékat és a testesebb fehérborokat (Chardonnay) 7-12°C-on, a könnyebb és közép testű vörösborokat 12-15°C-on, a testesebb vörösborokat pedig 15-20°C-on érdemes fogyasztani.

Hogyan tárolhatjuk és tálalhatjuk a borokat ennek megfelelően, ha nincs borospincénk? Például egy két- vagy háromzónás borhűtő beszerzésével, ami lehetővé teszi, hogy egy készüléken belül különböző hőmérsékletet állítsunk be a különböző típusoknak. Emellett optimális páratartalmat és fényviszonyokat biztosítanak, így az italok hosszú távon megőrzik kirobbanó formájukat.

A borhűtők egyes modelljei szabadon állók, míg mások konyhabútorba, konyhapultba illeszthetők, valamint egy- és kétszekciós változatban is kaphatók. A Konyhakiállításon hűtőket és kiegészítő eszközöket is találsz borozáshoz és pezsgőzéshez egyaránt.

A professzionális bortárolás és szervírozás szakértője, a Dunavox számtalan újdonsággal készül a témában, sőt, személyre szabott szaktanácsadás keretein belül segítenek kiválasztani a hozzád legjobban illő hűtőt. Díjnyertes márkaként közel húsz éve bizonyítanak ezen a területen, a fejlesztéseknek köszönhetően pedig mára Európa legnagyobb kínálatát, több mint 50 különböző felső kategóriás borhűtőt forgalmaznak, így garantáltan jó kezekben leszel náluk. Érkezz felkészülten az eseményre: olvass tovább, és ismerd meg legfrissebb fejlesztéseiket, melyekkel még emelkedettebbé teheted a hétköznapjaidat!

 

Tökéletes pezsgő és prosecco

A pezsgő és a habzóbor prémium italok, és ehhez méltó környezetet is érdemelnek. A klasszikus borhűtőkben viszont a nagyobb palackok esztétikus tárolása szinte lehetetlen a polcok eltávolítása nélkül, ami csökkenti a borhűtő tárolási kapacitását. Ezért a Dunavox kifejlesztett egy új termékvonalat, ami nem csak méretében alkalmazkodik a méretesebb pezsgős és proseccós palackok tárolásához, hanem látványosan is prezentálja azokat. Az új Sera termékcsalád energiatakarékos és halk működésen túl változtatható belső fényt kínál: az enteriőr koncepciójához vagy az alkalomhoz illően választhatunk fehér, kék vagy borostyánsárga világítást. A három méretben, egy- vagy kétzónás, fekete vagy inox keretes ajtós változatban elérhető, prémium modelleket hazánkban először a Konyhakiállításon láthatod élőben.

Prémium megjelenésű technikai ajtók

Manapság már nem kell választanod forma és funkció között a konyhában sem. Olyan kifinomult megoldásokkal rukkoltak elő a gyártók az elmúlt években, melyeknek köszönhetően az energiatakarékos és speciális gépek már nem csak magas teljesítményt, hanem esztétikai élményt is nyújtanak. Önmagukban emelik az enteriőr fényét vagy éppen tökéletesen belesimulnak annak stílusába.

A Dunavox technikai ajtók praktikus megoldást jelentenek a borhűtő és bútorok összehangolására. Alkalmazásukkal a borhűtők teljesen elrejthetők, vagy egyedileg kiemelhetők az Overlay panel segítségével. A Glance család készülékeinél (kivéve a Glance 18 modellt) a borhűtő ajtaján különböző mintákat és anyagokat is használhatsz.

Egy érintés: push-to-open

Egyre népszerűbbé válnak a fogantyú nélküli elemek a modern konyhákban, melyek érintésre nyílnak és záródnak. Ez a push-to-open technológia nem csak a konyhabútoroknál, hanem már a Dunavox borhűtőkben is elérhető. A borhűtőbe integrált belső érintkező-rendszer gondoskodik az ajtó automatikus nyitásáról, sőt, az önműködő rendszer be is zárja az ajtót, amennyiben azt pár másodpercen belül nem nyitják tovább!

Innovatív integrált szellőzési rendszer

A legújabb fejlesztésű integrált szellőzési rendszer nagyobb szabadságot ad a borhűtő elhelyezésében. Az „önszellőztető” borhűtő beépítése rendkívül egyszerű, mivel a megfelelő működéshez már nincs szükség külön légáramlás kiépítésére. A készülék alján elhelyezett szellőzőrács biztosítja a hűvös levegőt a kompresszor számára, a felső pedig lehetővé teszi a meleg levegő távozását. Ez azt jelenti, hogy az integrált egységeket akár munkalapok alá is telepítheted.

Válaszd ki az igényeidhez és életstílusodhoz leginkább passzoló hűtőt a Konyhakiállításon március 3-5. között a Budapest Arénában! Szerezd be kedvezményes árú belépődet itt, csatlakozz hozzánk Facebookon és Instagramon, ahol folyamatosan hírekkel, inspiráló tartalmakkal és hasznos tanácsokkal jelentkezünk!

VISSZA
Köszönjük, sikeresen feliratkoztál a hírlevélre!
Hiba történt (0)
Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kiállítást érintő hírekről és információkról!
Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!


Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!