VISSZA Színesítsd a konyhád ragyogó kis- és nagygépekkel!

Színesítsd a konyhád ragyogó kis- és nagygépekkel!

Konyhatrendek
2024. 02. 22
Színesítsd a konyhád ragyogó kis- és nagygépekkel!

Bár a fekete, grafit, inox felületek a legelterjedtebbek a konyhákban, manapság már azok is válogathatnak kedvükre, akik a merészebb, különleges darabok mellett teszik le a voksukat. A gyönyörű vonalak mellett egyre több színes és mintás kisgép és nagygép bukkan fel a palettán, melyekkel vidámabbá vagy éppen személyesebbé teheted otthonod egyik legfontosabb helyiségét. Sőt, olyan megoldások is akadnak szép számmal, melyekkel nem szükséges elköteleződnöd egy markáns tónus mellett, hanem akár a frontok cserélésével vagy mobilapplikáció segítségével váltogathatod a megjelenést! Cikkünkben a SELL Magazin szakértője, Szalai Dávid piacvezető márkák konkrét termékein keresztül mutatja be a színes felhozatalt.

Smeg

Shakespeare szerint „Semmi sem olyan hétköznapi, mint a vágy, hogy ne legyünk azok.” A közel 500 éves megállapítás napjainkban is megállja a helyét, és mint mindenre, a konyha kialakítására is igaz. A kreatív ötletek és elgondolások a konyha számos aspektusában kivitelezhetők, a konyha gépek esetében azonban a tömegtermelés némi gátat szab a speciális igényeknek. A színek viszont feldobhatják a készülékeket, és egészen egyedivé tehetik a konyhát. Ráadásul igen sokféle lehetőség áll rendelkezésre ahhoz, hogy egy kis színt vigyünk a konyhába.

Ariete pizza

Színek a pulton

A háztartási kisgépek esetében a design igen fontos szempont, sőt az egyik legnagyobb különbséget jelenti az egyes típusok között. Ezekben a termékkategóriákban a műszaki paraméterek palettája általában nem igazán széles, négy-öt tulajdonság jellemzi a készülékeket, így aztán a megjelenés sokkal markánsabb különbséget jelent az egyes modellek között, mint más termékcsoportokban. A tervezők a forma, a méret vagy éppen a kialakítás vonatkozásában is nagyobb mozgástérrel rendelkeznek, hogy a megszokottól eltérő készüléket alkossanak. Sőt, a funkcionális design is eredményezhet különleges formavilágot, mint amire az Ariete dupla pizza sütője is példa.

Ariete double pizza

A leggyakoribb egyedi jellemző azonban mégis inkább a szín. Vagy legalábbis a legnagyobb választási lehetőséget ez a jellemző nyújtja. Egyrészt viszonylag sok színváltozat érhető el az egyes termékkörökben. Talán a piros és a bordó a leggyakoribb, a zöld sokféle árnyalatával is találkozhatunk, de kék, sárga, sőt rózsaszín vagy limitált sorozat keretében mintás készülékek is elérhetők a piacon.

Smeg

A KitchenAid például évtizedek óta, minden évben kiválasztja az év színét és természetesen abban a színben elérhetővé is teszi bizonyos modelljeit. A választási lehetőségeket a sok szín mellett gyarapítja az is, hogy több márka kínálatában fordul elő, hogy egy-egy készülékből több színváltozat is elérhető.

KitchenAid Blue Salt

A Sencor számos termékkörben rendelkezik olyan típussal, ami több színben is kapható, de a Russell Hobbs vagy a Smeg választéka is említhető ilyen vonatkozásban. Szintén előnyt jelenthet a vásárlók számára, hogy az adott szín gyakran nem csak egy bizonyos termékcsoportban érhető el. A legnagyobb „színes” választék vízforralókból és kenyérpirítókból található, de sok színes turmixgép és robotgép is létezik, és olyan kategóriákban is előfordulnak a színes változatok, mint a kézi-, vagy botmixer vagy a kávéfőző.

Russel Hobbs

A hűtőszekrény is lehet színes

A háztartási nagygépek esetében a fekete, inox és fehér színek, illetve ezek bizonyos árnyalatai dominálnak gyakorlatilag minden termékkörben a sütőtől a hűtőszekrényen keresztül a mosogatógépig. Néhány márka azonban színes modelleket is szerepeltet a választékában. Bár egy-két színes sütő és mosogatógép is előfordul, a legnagyobb kínálat színek vonatkozásában, hűtőszekrényekből található.

Smeg

Ez viszont nem jelenti, hogy a választási lehetőségek is szélesek. Szemben a kis készülékekkel, a hűtőszekrény esetében több tucat műszaki jellemzőről beszélhetünk, nem szólva a méretet és kivitelt érintő alternatívákról. Éppen ezért nincs minden típusból színes opció, hiszen az túlságosan nagy választékot eredményezne, amihez nem társulna megfelelő kereslet. Jellemzően egy-két modell, vagyis adott felszereltséggel érhetők el a színes gépek, ami bizonyos tekintetben kompromisszumot jelent. Akinek viszont a megjelenés a legfontosabb, az azért válogathat a márkák között. Számos gyártó a retro design keretében dobott piacra színes változatokat.

Gorenje

Ezek elsősorban a designra helyezték a hangsúlyt, és zömében nem kínáltak olyan funkcionalitást, mint hétköznapi társaik többsége. Elképzelhető, hogy ez is oka annak, hogy az ilyen típusok népszerűsége az utóbbi években valamelyest csökkent.

Liebherr MyStyle

A Liebherr a közelmúltban jelent meg a MyStyle ColourLine sorozatával, amely egy modern, technikailag is fejlett, optimális felszereltséget kínáló alul fagyasztós hűtőszekrény 13 színváltozatát kínálja. És persze vannak egészen különleges készülékek is, mint például a Smeg Snoopy modellje, amelyet az ikonikus képregény figura díszít.

Smeg Snoopy

Szintén egyediek a Samsung Bespoke modelljei is. Ezeknek a készülékeknek a különlegessége nem pusztán a színe, hanem hogy a négyajtós hűtő egyedire szabható az által, hogy az egyes ajtókhoz más-más színű borítást választ a vásárló. A Bespoke sorozat másik hatalmas előnye, hogy nem csak hűtőből áll, hanem egy-egy szín sütő és mosogatógép tekintetében is létezik, így a konyha megjelenése nem csak különleges, de harmonikus is lehet.

Samsung BeSpoke

Ne ragadjunk le egy színnél!

A színes gépeknél előfordulhat, hogy idővel kiábrándulunk belőlük, vagy egyszerűen csak szeretnénk valami újat csempészni a konyhába, úgy, hogy közben nem újítjuk fel teljesen. Néhány gyártó fejlesztéseinél erre is gondolt. Az LG MoodUP hűtők teljes ajtófelületét LED-panelek borítják, amelyek színét egy okostelefonos alkalmazáson keresztül lehet változtatni, amihez 22 színárnyalat áll rendelkezésre.

LG MoodUP

Így akár az aktuális hangulatunkhoz is igazíthatjuk a hűtő színét. A Neff pedig tavaly dobta piacra új sütősorozatát, amelyben a Flex Designnak köszönhetően a négy színben elérhető kiegészítő elemeket tetszőlegesen lehet cserélgetni. 

Neff Flex Design

Az idei Konyhakiállításon nemcsak színek, de a konyha szinte minden vonatkozásában számos egyedi elgondolás és inspiráló ötlet vár március 1-3. között a Budapest Arénában. Kedvezményes árú belépődet ezen a linken beszerezheted, Facebookon és Instagramon pedig további inspiráló tartalmakkal és hasznos tudnivalókkal várunk. Ne feledd: belépőd 30% kedvezményt is jelent a Tefal magyarországi szaküzleteiben és a homeandcook.hu webshopban!

VISSZA
Köszönjük, sikeresen feliratkoztál a hírlevélre!
Hiba történt (0)
Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kiállítást érintő hírekről és információkról!
Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!


Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!