VISSZA Testre szabható innováció: Samsung újdonságok

Testre szabható innováció: Samsung újdonságok

Kiállítói szelekció
2023. 02. 19
Testre szabható innováció: Samsung újdonságok

Az idei Konyhakiállítás Nagyszínpadának névadó szponzora forradalmi újdonságokkal készül az eseményre. A Samsung fáradhatatlanul kutatja az előremutató ötleteket, és az életminőségünk fenntartható fejlesztését célzó újítások lehetőségeit. Gondoljunk csak a minőségi mobilkészülékek, képernyők és az okosotthonok terén végzett kutatási és fejlesztési tevékenységükre, vagy éppen a közös jövőtervezésre és kreatív problémamegoldásra irányuló Megoldások a holnapért kezdeményezésre, melyet az az EdisonKids csapatával szerveznek.

Ez a szemlélet mutatkozik meg a háztartási gépek szegmensében is, ahol az energiahatékonyság és a kényelmi funkciók mellett az esztétika is kiemelt szerepet kap. A testre szabható megjelenést biztosító, sokszínű Bespoke sorozat már ismerős lehet számodra, most viszont sorra vesszük a kiállításon bemutatásra kerülő hűtő, klasszikus és mikrohullámos sütő, AirDresser, mosó- és szárítógépek különleges funkcióit és tulajdonságait is, melyek nem csak a konyhában, de az egész lakásban hasznodra válnak.

Okos hűtőszekrény az egész családnak

A Samsung legújabb Side-by-Side modelljével a hűtőről irányíthatod okos készülékeidet, sőt, zenét is hallgathatsz vagy kedvenc műsoraidat is nézheted főzés közben.

A Family Hub funkció a családi üzenetek, képek, videók, információk és naptárak megosztását is szórakoztatóvá teszi: hangüzenetekkel, hangulatjelekkel, vagy akár az ujjaiddal rajzolva is kapcsolatban maradhatsz szeretteiddel.

A SmartThings segítségével az egész lakást okosotthonná varázsolhatod. Ki-bekapcsolhatod az okoseszközeidet, módosíthatod azok beállításait, korlátozhatod az energiafelhasználást, és akár 6 ház körüli kamerát is felügyelhetsz. Az alkalmazás bármely kompatibilis Wi-Fi-s videokamerához kapcsolódik, 360 fokos kamera telepítése után a kamera szögét is állíthatod, így az egész szobát beláthatod. Akár azt is ellenőrizheted, ki csöngetett éppen a bejárati ajtónál, ezt követően pedig kapcsolatba is léphetsz az illetővel a konyhából.

Az eszköz belső kamerái megmutatják, hogy mi van a hűtőben, akár vásárlás közben is, távolról ellenőrizheted annak tartalmát. Bevásárlólisták, ételfeliratok és emlékeztetők készítésével egyszerűbbé teheted a mindennapi teendők elvégzését, amit az ételfelismerés és a mesterséges intelligencia tesz igazán hatékonnyá. A Receptek alkalmazás ismeri az igényeidet és a család szokásait, ennek megfelelően kínál ízletes recepteket egyszerű - akár sütésre is kiterjedő - utasításokkal. A heti Étrend Tervező minden nap elkészítendő ételeket javasol a preferenciáid és a hűtőben lévő ételek alapján.

A Reggeli tájékoztatóval mindig naprakész lehetsz az időjárással, naptáreseményekkel és hírekkel kapcsolatban, a Trivia funkcióval pedig gyarapíthatod az egész család tudását – inspiráló eseményekkel, idegen szavak jelentésével, történelmi tényekkel. Mindezt a Samsung virtuális asszisztensének, Bixbynek köszönhetően hangvezérléssel is megteheted, a Bluetooth kapcsolaton keresztül pedig hívást is indíthatsz és fogadhatsz, így biztosan nem maszatolod össze vagy ejted le a telefonodat sürgés-forgás közben.

Három az egyben sütő

A Samsunng Bespoke Dual Cook sütővel optimalizálhatod a sütést. A felső és alsó zóna egymástól függetlenül is használható különböző beállításokkal, vagy akár egyben is nagyobb ételek készítésekor, amihez 76 literes kapacitás áll rendelkezésedre. Az Air Sous Vide rendszer egyenletes sütést tesz lehetővé, megőrizve az étel ízét és zamatát. A pontos érzékelőknek köszönhetően tökéletesen monitorozza a belső tér hőmérsékletét, és hosszú ideig képes egyenletesen tartani azt. Mindezt kivételesen energiahatékony módon: az A+ osztályozású sütővel csökkentheted a káros CO2 kibocsátást és – nem utolsó sorban – a villanyszámládon szereplő összeget is.

Ahogy a hűtőnél, úgy a sütőnél is elérhető a SmartThings Cooking funkció, ami személyre szabott ajánlásokkal, receptekkel és heti étkezési tervvel veszi le rólad az ötleteléssel és tervezéssel járó terheket. A katalitikus tisztítási rendszer megkönnyíti a sütő tisztán tartását, így megspórolhatod a sütő súrolásával járó időt és fáradságot is. A sütőtér hátsó részén található katalitikus bevonat elnyeli a sütés közben kifröccsenő és lecsöpögő zsiradékot, ezáltal tulajdonképpen vegyszerek nélkül tisztítja önmagát.

A teleszkópos sínnel gördülékenyebbé válik a munka, még a súlyosabb adagokat is egyszerűen, erőfeszítés nélkül tudod becsúsztatni a sütőbe, de megkönnyíti az az ételek forgatását, fűszerezését is. A biztonságosan és hangtalanul záródó ajtók tovább fokozzák a komfortélményedet. A beépített zsanér az ajtót finoman mozgatja, ezáltal búcsút mondhatsz a rezgésnek és a becsapódó sütőajtó hangjának.

Mikrohullámos sütők speciális funkciókkal

Idén több innovatív mikrohullámos sütőt is megismerhetsz a Samsung jóvoltából. A stílusos megjelenésű és intuitív kezelőfelülettel ellátott készülékek bármely konyhában jól mutatnak, a beépíthető verziók pedig tökéletesen belesimulnak a konyhaszekrény síkjába. A Szagtalanítás funkcióval pikk-pakk megszabadulhatsz az erős aromáktól, a tartós és karcálló Ceramic Inside bevonat pedig hosszú távon segít tisztán tartani a mikrót.

Az egyedülálló rendszer három irányban osztja el a mikrohullámokat, így minden sarokba eljutnak, és több oldalról hatolnak be az ételekbe. A készülékekkel nem csupán felmelegítheted az ételeket, de melegen is tarthatod őket anélkül, hogy kiszárítanád azokat. A gyors kiolvasztási funkciókkal egyenletesen olvaszthatod ki a fagyasztott ételeket pillanatok alatt, így szinte eredeti frisseségükben élvezheted a gyümölcsöket, húsokat, halakat, tésztaféléket és süteményeket. Bizonyos modellekkel pedig kedvedre süthetsz, főzhetsz, grillezhetsz is. A grillfűtésnek és a 30 másodperccel hosszabb sütési időnek köszönhetően aranybarnává és ropogóssá varázsolhatod a fogásokat.

A Kenyér kiolvasztás funkció kiszámítja az optimális időt és hőmérsékletet a fagyasztott kenyerek, sütemények és tekercsek kiolvasztásához, az olaj nélküli sütési funkció pedig ropogósra süti őket. A Házi desszert lehetőséggel számtalan édességet – például banánkenyeret vagy brownie-t – készíthetsz egyetlen gombnyomással.

Ruhaápolás vegyszerek nélkül

A konyhán túli higiénia terén is izgalmas és praktikus újdonságokkal készül a Samsung az idei Konyhakiállításra. Az MI funkcióval ellátott Bespoke AirDresser felfrissíti és fertőtleníti a ruhákat. Szagtalanító szűrője felfogja és eltávolítja a ruhákból felszabaduló gázokat, és megakadályozza, hogy azok kellemetlen szagot és másodlagos szennyeződést okozzanak. Ezáltal megszünteti például az izzadság, a dohány, a sült húsok okozta nemkívánatos aromákat.

A JetSteam nem csak a szagokat, hanem a baktériumok és vírusok 99,9%-át, a háziporatka 100%-át is elpusztítja. A Jet Air rendszer és az Air Hangers segítségével erőteljes légsugarakat fúj, így fellazítja és eltávolítja a port, még a ruhák mélyén is. A Wrinkle Care funkció a JetSteam és a JetAir segítségével pedig kisimítja a ruhák gyűrődéseit.

A páratartalom-érzékelővel ellátott MI Szárítás technológia gyorsabb szárítást tesz lehetővé. A Self Clean technológia páramentesíti, fertőtleníti és szagtalanítja a készülék belsejét hő, levegő és gőz kombinációjával. Nem csak a behelyezett ruhák tisztán tartásában segít, hanem a szoba levegőjének optimalizálásában is – amikor az ajtó nyitva van, a párátlanító funkció beszívja a szoba levegőjét, elvonja belőle a nedvességet, és kiengedi a száraz levegőt.

Hatékony mosás és szárítás

Az elöltöltős BESPOKE mosógép MI Ecobubble és SpaceMax technológiákkal a mosást teheted ruha- és környezetkímélővé. Az Eco Bubble technológia a mosószerből aktív habot képez, ami gyorsan átjárja a textileket és alacsony hőmérsékleten is eltávolítja a szennyeződéseket. Emellett akár 70%-kal kevesebb energiát használ, és védi a ruhák színét és anyagát. A Higiénikus Gőz funkció javítja a mosás hatékonyságát, előkezelés nélkül. A dob alsó részéből gőzt enged ki, ami minden ruhadarabot teljesen átjár, eltávolítva a koszt, a baktériumokat és az allergéneket. A SmartThings itt is személyre szabott mosási ajánlatokat tesz a szokások elemzéséből kiindulva.

Az MI szárítással felruházott szárítógép kímélő a ruhákkal, és szintén igen hatékony, hiszen 10%-al kevesebb energiát használ. A Hőszivattyú technológia a ruhaszárítás költségkímélőbb módja. Az A+++ energiahatékonyságot úgy éri el, hogy "hűtőközeget" használ áram helyett a levegő felmelegítésére, a meleg levegőt keringeti, így kevesebb energiára van szüksége. Az MI szárítás multiszenzoros technológiájának köszönhetően figyeli a ruhák páratartalmát, és intelligensen generál megfelelő mennyiségű hőt az optimális száradásért.

A digitális inverter technológia erős mágnest használ a csendesebb és magasabb teljesítmény érdekében, ami kevesebb energiát fogyaszt, mint az univerzális motor. Emellett az iparág leghosszabb élettartamát és 20 év garanciát kínál. A Gyűrődésgátlás funkcióval ráadásul még a vasalást is megspórolhatod. Hogyan? Amikor a szárítás végbement, a dob még mozog 180 percen át hő nélkül. Ez meggátolja, hogy a ruhák sokáig ugyanabban a helyzetben maradjanak, így nem alakulnak ki ráncok. A kellemetlen szagok és a kórokozók eltávolításához gyakran mindössze forró levegőre van szükség, így mérsékelheted a vegyszerek használatát. A Száraz Tisztítás technológia szagtalanítja és fertőtleníti a ruhaneműket, így mindig frissen fognak illatozni.

Multifunkciós tisztítóállomás

A Bespoke Jet pettel gyerekjáték a takarítás. Többrétegű szűrőrendszere a por 99,999%-át felszippantja: a fő ciklon és a fémhálós rácsszűrő felszívja a nagy porszemcséket, a Jet Cyclone és a mikroszűrő ezután felfogja a finom port, a finom porszűrő pedig a mikroportól szabadít meg.

A Jet Dual Brush puha hengere, nylon és gumi sörtéi hatékonyan felszedik az állatszőrt is, javítva a szőnyegtisztítást. A Pet Tool kefe arra van optimalizálva, hogy felszedje a vékony és nehezen észrevehető szőrszálakat a gumi fúvóka és a sörték kombinálásával. Az antisztatikus ezüsttel ellátott Slim Action kefével a résekből és a kemény padlóról is eltávolítja a szennyeződéseket, amiben a vízadagolós forgó felmosófej is segítségedre lesz.

A karcsú kialakítás könnyebb kezelést tesz lehetővé, fordulékonyságának köszönhetően a bútorok körül és a sarkokban is használható – a 180°-ban elforgatható fej könnyen irányt vált, a dob egy gombnyomásra leválik. A többfunkciós Tisztító állomás hatékonyan üríti ki a porgyűjtő kamrában lévő koszt és állatszőrt az Air Pulse technológia segítségével, miközben tölti az akkumulátort.

Gyere el március 3-5. között a Budapest Arénába, és válogass a legújabb háztartási gépek és funkciók között! Szerezd be kedvezményes belépődet itt, csatlakozz hozzánk Facebookon és Instagramon, ahol a kiállításig friss tartalmakkal és fontos tudnivalókkal jelentkezünk!

VISSZA
Köszönjük, sikeresen feliratkoztál a hírlevélre!
Hiba történt (0)
Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kiállítást érintő hírekről és információkról!
Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!


Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!