VISSZA Újdonság: Old Line konyhák Magyarországon

Újdonság: Old Line konyhák Magyarországon

Kiállítói szelekció
2021. 11. 19
Újdonság: Old Line konyhák Magyarországon

Legyen szó design trendekről, konyhai tippekről, a legokosabb készülékekről vagy csupán figyelemreméltó újdonságokról, számíthatsz ránk! 2022. február 25-27. között tető alá hozzuk mindezeket a Budapest Arénában, azonban blogunkon addig is tájékoztatunk a konyhák és étkezők világát érintő friss hírekről és hasznos információkról. Örömmel jelentjük tehát, hogy idén újabb magas presztízsű márkával bővült a hazánkban elérhető prémium konyhabútorok piaca: az Indagroup jóvoltából az olasz Old Line fantasztikus megoldásaiért nem kell többé külföldre utaznod. A márka első ízben a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon debütált szeptemberben a Glamour kollekcióval, melynek apropóján az alapító lánya, és az Old Line tulajdonosa Nicoletta Fedrigo adott interjút. Ismerd meg a márkát közelebbről te is!

Az Old Line konyhák a fa szeretete és ismerete köré épülnek. Mi inspirálta az alapítókat a márka 44 évvel ezelőtti létrehozása során?

Cégünk alapítói a fa megmunkálásában és a konyhaépítésben széleskörű tapasztalattal rendelkező mesterek voltak. Számukra ráadásul a fa központi szerepet töltött be munkájukban és életükben. Úgy tartották - és az Old Line mai napig ebben hisz -, hogy ahhoz, hogy fával dolgozhassunk, szimbiózisba kell lépnünk a környezetünkkel. A fa egy természetes anyag, ami különös melegséget áraszt magából. Alapítóink úgy döntöttek, szakértelmüket és fával kapcsolatos ismereteiket az Old Line felépítésére fordítják.

Melyek az Old Line konyhaszekrényei számára legalkalmasabb fa típusok? Milyen különbségek vannak az egyes fajták között?

Kollekcióink elkészítéséhez számos különböző fát használunk. A legtöbb bútorkollekció tölgyből, az úgynevezett “Noce Canaletto” dióból és hársfából készül. A tölgy egy nagyon masszív, tartós és valódi karakterrel rendelkező fafaj, nem véletlen, hogy a Modern és Classic kollekciókban is széles körben alkalmazzuk.

A Noce Canaletto egy igazán értékes diófa: elegáns és minden egyes terméknek egyedi megjelenést kölcsönöz. A hársfa egy könnyedebb fafaj, ami zártabb pórusainak köszönhetően ideális választás a lakkozáshoz.

Milyen szerepet tölt be a márka életében a környezetvédelem és a fenntarthatóság?

A fát csakis olyan jól ismert és megbízható szállítóktól szerezzük be, akik rendelkeznek az FSC Italia védjeggyel. Ez ugyanis biztosítja, hogy a védjeggyel rendelkező partnerünk megfelelően ellenőrzött és felelősségteljes forrásból szerzi be az alapanyagokat. Számunkra elengedhetetlen, hogy kiváló termékportfóliónk elkészítéséhez ezekből a helyesen kezelt és fenntartott erdőkből származó fát használjunk, ezzel is hozzájárulva az erdők ökoszisztémájának fenntartásához.

Ezen felül folyamatosan dolgozunk azon, hogy az értékes fa nálunk ne vesszen kárba: egyik kezdeményezésünknek köszönhetően a gyártás során keletkezett fa maradékot a hideg évszakokban a gyár fűtéséhez használjuk fel. Igyekszünk helyi beszállítókkal dolgozni, hogy ezzel is csökkentsük a szállítási folyamatokból eredő környezeti terheket.

Az Old Line kollekciói között klasszikus, modern és kortárs darabok is találhatók. Melyik vonal a legnépszerűbb jelenleg?

Mivel a világ számos országában működünk a legkülönfélébb piacokon, látjuk azt is, hogy ezek miben különböznek egymástól. Bizonyos területeken egy adott kollekciót jobban szeretnek az ügyfelek, máshol pedig pont a fordítottját látjuk. Ami a termékkínálatunkat különlegessé teszi, az a lehetőség, hogy a különböző kollekciók termékeit szabadon párosítsuk. Sok esetben látunk példát arra, hogy a Classic kollekció bútorai a Contemporary és a Modern modellekkel kerülnek egy légtérbe. A legújabb, Glamour kollekciónk iránti egyre nagyobb kereslet viszont egy egyértelmű trend minden ügyfelünk körében.

A magyar közönség először az Old Line Glamour kollekcióját csodálhatja meg a márkát forgalmazó Indagroup bemutatótermében. Mit kell tudnunk erről a kollekcióról?  

Erre a kollekcióra mindannyian büszkék vagyunk, azért jött létre, hogy valami egészen újat mutasson a kortárs konyhatervezésben. A Canetè ajtók ikonikus frontjai és a luxust idéző réz elemek egy olyan elegáns esztétikát eredményeznek, ami sem klasszikus, sem modern, szimplán csak glamúr!

Ezen kívül számos kiemelkedő termékünket elhoztuk Magyarországra, például egy kézzel faragott részletekkel díszített és a legmodernebb tolóajtó technológiával ellátott tömörfa konyhát, valamint Puzzle ajtóinkat, ahol a frontokat darabról darabra, kézzel rakták össze mestereink, hasonlóan a jól ismert puzzle játékokhoz.

Az Old Line fantasztikus újdonságait az Indagroup bemutatótermében csodálhatod meg élőben a Törökbálint közelében fekvő MaxCity design bútor áruházban. Ha pedig érdekelnek a konyha design legfrissebb újdonságai, maradj velünk itt a blogon, csatlakozz hozzánk Facebookon és Instagramon, és iratkozz fel hírlevelünkre, így a kiállításig naprakész maradhatsz!

VISSZA
Köszönjük, sikeresen feliratkoztál a hírlevélre!
Hiba történt (0)
Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kiállítást érintő hírekről és információkról!
Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!


Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!