VISSZA A tölgyerdők szépsége padlókba és bútorokba zárva: Edelholz

A tölgyerdők szépsége padlókba és bútorokba zárva: Edelholz

Kiállítói szelekció
2023. 02. 24
A tölgyerdők szépsége padlókba és bútorokba zárva: Edelholz

Kevés olyan anyag van, amely sosem megy ki a divatból, és bármilyen stílushoz illeszthető. A fa pont ilyen – változatos megjelenését különböző kezelési technikákkal formálhatjuk az igényeinknek és az enteriőr koncepciójának megfelelően. Természetességéből adódóan minden fából készült elem egyedi és megismételhetetlen karakterrel rendelkezik, ami a kizárólag magyarországi területről származó, az erdőn darabonként válogatott és minősített, prémium minőségű magyar tölgyfából megalkotott padlókon és bútorokon is érzékelhető.

Az Edelholz Magyarország területéről, fenntartható erdőgazdálkodásból szerzi be az alapanyagot prémium, olajos fapadlóihoz, így a felületek homogénebb rajzolattal kényeztetik a szemet. Bár a vállalkozás neve és prémium minőségű termékei alapján sokan német hátterűnek gondolhatják, az Edelholz 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozás, melynek tömörfa termékei – fapadlói és bútorai – méltán népszerűek Európa-szerte. A márka nem csupán a kifogástalan minőségre, de a fenntartható körforgásra is ügyel. A tervezés és gyártás a legnagyobb anyagkihozatal mellett zero waste elven alapul, emellett minden kivágott fa helyett egy új kerül elültetésre.

Az Edelholz padlók felületkezelése károsanyagmentes természetes olajokkal történik, valamint gyermekjátékokra engedélyezett certifikációval is rendelkezik. Ez a természetes olajozás kihangsúlyozza a fa természetességét, károsanyagmentes, könnyen karbantartható, ráadásul ápoló olajjal csiszolás nélkül felújítható, lokálisan javítható. További előnye, hogy a fát engedi tovább lélegezni, ezáltal páraszabályozó szerepet is betölt a lakótérben.

Az Edelholz eredetileg fapadlókra fókuszáló kínálata bútorkollekcióval egészült ki az évek során. A palettán klasszikus és modern stílushoz illő darabok egyaránt megtalálhatók, extrém méretekben is: tradicionális kastélypadlók akár hat méteres hosszúságban is készülhetnek, míg a Diverso asztalcsalád egyes tagjai akár négy méteres hosszban is elérhetők.

Mi való a konyhába?

A modern, szintén tölgyfából készült ülőbútorok mellett a tölgy és kőrisfa svédpadlók és faparketták tökéletesen illeszthetők a konyhába, étkezőbe. A Triplex – mindhárom rétegében tölgyfából készült, melegvizes padlófűtésre is helyezhető – fapadlók ideális választásnak bizonyulnak a nappali, étkező és konyha területén is. Ezeknek a tudatos, magyar erdőgazdálkodásból származó, környezetbarát, növényi olajozású fapadlóknak a tisztítása és ápolása egyaránt könnyű feladat.

A kollekcióban több mint nyolcvan féle, különböző színű és felületű fapadló található. Mindezekhez ráadásul a padlóval megegyező típusú, egyedi igények szerint kivitelezett komplex lépcsőrendszerek közül is válogathatsz a harmonikus összhatásért.

Na és az étkezőbe?

Az étkezőasztal a közös platform, a társasági és családi élet középpontja, a különleges fogások kerete, a játék örömének színtere. Az Edelholz tartós, tömörfa bútorai – fa- és fémlábas asztalai, padjai, ülőkockái – ezt a meghitt melegséget sugározzák. Az asztalok többféle lábbal, felületkezeléssel és éleldolgozással választhatók.

A hagyományosan kialakított élek szabályosak, az asztallappal derékszöget zárnak be, ami visszafogott, klasszikus megjelenést eredményez. Természetes éleldolgozás esetében viszont a tömörfa asztallapok széleit meghagyják gyalulatlanul, csupán hántolva. Az élek ennek köszönhetően különleges, hullámzó vonalat vesznek fel, ami friss, élettel teli, természetes megjelenést biztosít a tömörfa asztallap számára.

Gyere el a Konyhakiállításra, ahol az Edelholz grandiózus tölgyfa asztalait, környezetbarát, high-end svédpadlóját és a legújabb fejlesztéseiknek köszönhető, különleges felületkezelési megoldásaikat is megismerheted közelebbről. Csatlakozz hozzánk Facebookon és Instagramon, szerezd be kedvezményes árú belépődet elővételben, és kerüld el a sorban állást!

VISSZA
Köszönjük, sikeresen feliratkoztál a hírlevélre!
Hiba történt (0)
Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kiállítást érintő hírekről és információkról!
Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!


Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!