VISSZA Együtt egy fenntartható jövőért: MediaMarkt a Konyhakiállításon

Együtt egy fenntartható jövőért: MediaMarkt a Konyhakiállításon

Kiállítói szelekció
2023. 02. 28
Együtt egy fenntartható jövőért: MediaMarkt a Konyhakiállításon

A modern konyhagépek jóformán helyettünk végzik el a konyhai munka oroszlánrészét. Megtanulják mit, hogyan szeretünk, segítenek az alapanyagok beszerzésében, gondoskodnak azok frissen tartásáról és elkészítéséről. Sőt, a stabil Bluetooth és WiFi kapcsolatnak, valamint az egyes márkák saját fejlesztésű applikációinak köszönhetően már a szociális életünk szervezése és a szórakoztatásunk sem idegen feladatok számukra. A kényelmi funkciók mögé nézve azonban láthatjuk, hogy épp ennyire hatékony partnereink lehetnek az energiatakarékosságban is.

LIEBHERR CBNSDA 5723

A korábban gyakran másod- és harmadrangú szempontként számon tartott energetikai osztályozás fontossága felértékelődött az elmúlt években. A vásárlói tudatosság szintjének érzékelhető emelkedésén túl az energiacímke átalakításában is tetten érhető ez a tendencia, amire az elszabaduló energiaárak és az ellátási biztonság csökkenése még inkább ráerősítettek. Talán még sosem volt ilyen fontos, hogy jól válasszunk az otthonunk berendezése során. A Konyhakiállításon ezért a 2023-as év legenergiatakarékosabb konyháját építjük fel március 3-5. között a Budapest Arénában partnerünkkel, a MediaMarkttal közösen.

ELECTROLUX EW9W161BC

A MediaMarkt megkerülhetetlen szereplő a háztartási elektronika szegmensben. Magyarország és Európa piacvezető elektronikai kiskereskedőjének neve mára összeforrt a megbízhatósággal és a magas színvonalú vásárlói élménnyel. Szinte minden gépet, eszközt és kiegészítőt megtalálsz náluk, melyek közül felkészült szakértők segítenek kiválasztani a számodra leginkább testhezálló megoldásokat az üzletekben. A Konyhakiállításon ebből a páratlanul széles kínálatból mutatnak meg válogatott termékeket: prémium sütőt, főzőlapot, mosogatógépeket, hűtőszekrényeket, mosó- és szárítógépeket, melyek nem csupán szépségükkel, hanem prémium kialakításukkal és energiatakarékos működésükkel is hozzájárulnak az életszínvonalad emeléséhez.

SAMSUNG NV7B5775WAK/U3

A pompás szelekciót egy kompletten berendezett konyhában fedezheted fel az eseményen – az Andreas Bedike konyhastúdió bútoraiba a Samsung, a Miele, a Bosch, a Gorenje, az Electrolux és a Liebherr okos és energiatakarékos gépei kerülnek beépítésre ezen a hétvégén a Budapest Arénában.

Samsung NZ64B5066GK/U2

Better Way, a fenntartható innováció

A nagyszabású megjelenés fókuszában a fenntartható termékek állnak, melyek közül több egy BetterWay logót is magán visel, ami azt jelenti, hogy egy harmadik, külső szervezet minősítési kritériumainak megfelelt fenntarthatóság szempontjából. A BetterWay kezdeményezés célja többek között, hogy határozottabban vegyük fel a harcot a klímaváltozással, az erőforráshiánnyal és a társadalmi egyenlőtlenséggel szemben, és közösen pozitív hatást gyakoroljunk a világra, amelyben élünk. A BetterWay azonban több, mint egy név, logó vagy hangzatos szlogen. A MediaMarkt energiatakarékos és fenntarthatónak minősített termékek forgalmazásán túl szolgáltatásokkal, szaktanácsadással, edukációs tartalmakkal is igyekszik biztosítani a fenntarthatóbb életmód lehetőségét az érdeklődőknek. Amennyiben pedig mi is fenntartható módon kezelnénk eszközeinket és új termék vásárlása mellett döntünk vagy nem tudjuk hová tenni a régi műszaki eszközeinket, akkor érdemes élni a lehetőséggel, és kiszállításkor kérni régi eszközünk elszállítását, vagy leadni azt valamelyik MediaMarkt áruházban.

GORENJE WNEI84AS

A Konyhakiállításon szakszerű tanácsokat kaphatsz a témában, sőt, 16 konyhai nagygéppel és azok forradalmi funkcióival közelebbről is megismerkedhetsz, de kiderül az is, hogy mit tudnak a legújabb okos konyhai eszközök, milyen újrahasznosított anyagok felhasználásával készülnek a 21. századi készülékek, amelyek már a javíthatóságra, tartósságra és a hosszú garanciára is kiemelt figyelmet fordítanak.

BOSCH KGE49AICA

Kímélő hűtés

Sokféle módon tehetünk a fenntarthatóbb életmódért a konyhában, az egyik leglátványosabb pillére ennek a nemes törekvésnek a szemetes körül keresendő. A hulladék mérsékléséhez jó, ha tudjuk, hogy minden élelmiszernek más-más körülmények kellenek a maximális szavatossági idő eléréséhez, a zöldségek, gyümölcsök, húsok, tejtermékek eltérő hőfokot és páratartalmat igényelnek. Ezt szem előtt tartva a Liebherr, a Samsung és a Bosch is kínál ételtípusra optimalizált rekeszeket és okos beállításokat, ezáltal segít csökkenteni a hulladéktermelést és a felesleges beszerzési körök számát. A Liebherr hűtőszekrények DuoCooling funkciója két teljesen elválasztott hűtőkörrel gondoskodik arról, hogy a hűtő- és fagyasztórész között ne történjen levegőcsere, ezáltal az élelmiszerek nem veszik át egymás aromáit és nem száradnak ki.

LIEBHERR ICBSD 5122

A régebbi típusú hűtőknél megszokhattunk egy általános berregést, ami mára a múlté, és ez energiafelhasználás szempontjából is üdvös előrelépés. A hagyományos kompresszorokkal ellentétben, amelyek elindulnak és leállnak, az újabb készülékek automatikusan állítják a kompresszorok sebességét a hűtési igényeknek megfelelően, így lényegesen kevesebb energiát fogyasztanak, és egyenletesebb hőmérséklet fenntartását teszik lehetővé.

SAMSUNG RB38A7B6AS9/EF

A Samsung Bespoke hűtőszekrényekben a Twin Cooling Plus rendszer független párologtatók és ventilátorok segítségével optimalizálja a hőmérsékletet és a páratartalmat, a Metal Cooling pedig fenntartja azt, így az élelmiszerek frissek maradnak, még akkor is, ha gyakran nyitogatod a hűtőajtót. A Bosch fagyasztó Fresh Sense rendszere szintén állandó hőmérséklettel védi az ételeket. Az innovatív hűtőkben megtalálható No Frost technológiának köszönhetően többé nem kell a hűtő leolvasztásával sem foglalkoznod. A jég lerakódásának megakadályozása mellett hamarabb érik el a kívánt hőmérsékletet, és kevésbé terheli a hűtőrendszert, így növelik a gép élettartamát.

SAMSUNG RB38A7B6AS9/EF

Hatékony sütés-főzés

Az innovatív főzőlapok és sütők precíz szenzorokkal és ötletes technológiai megoldásokkal támogatnak a mindennapok során. Egyenletes szinten tartják a hőt, ami a pénztárcád mellett az ételeidnek is kedvez: szaftosabb, ízletesebb, egyenletesen átsült fogásokat eredményez. Az ízlésednek megfelelően testreszabhatod a folyamatokat, amit a rendszer ezt követően optimalizál a lehető legkevesebb energia felhasználásával.

Samsung NZ64B5066GK/U2

A Samsung főzőlapok és sütők Dual Flex, illetve Dual Cook Flex kialakításnak köszönhetően szimultán készíthetsz különböző hő-és időigényű ételeket. A maghőmérő kiküszöböli a találgatásokat, mivel egyértelműen jelzi, ha az ételek megfelelően átsültek, így nem kell időt és hőt pazarolni a sütő nyitogatásával. Az ökokonvenció módban használhatod az egész – akár 76 literes – sütőteret, mégis élvezheted a kivételes A+ energiahatékonyságot, amivel csökkentheted a káros szén-dioxid-kibocsátást is. A környezetet terhelő vegyszerek mérséklésében a pirolitikus tisztítórendszerek segíthetnek, melyek a sütőtér üregének felmelegítésével égetik el a főzésből visszamaradt zsiradékot és maradványokat, mindössze ártalmatlan és könnyen letörölhető hamut hagyva a sütőben.

SAMSUNG NV7B5775WAK/U3

Okos tisztítás

A mosogatógépek esetén kézenfekvőnek tűnik, hogy a villany- és víz-felhasználás mentén értékeljük az adott készülék fenntarthatósági mutatóját, azonban a kérdés ennél összetettebb. A Bosch legújabb mosogatógépei például egy természetes ásványi anyag felhasználásával biztosítanak tökéletes száradást, ami a tisztítási fázis nedvességtartalmát használja fel, és a szárítási fázisban meleg, száraz levegőként szabadítja fel. Érdemes figyelembe venni a belső tér rugalmasságát is, aminek köszönhetően jobban megtölthetjük egy-egy mosogatás alkalmával a gépet, így végső soron kevesebbszer kell elindítanunk azt. Ha mégsem szeretnénk kirakóst játszani az edényekkel, poharakkal, a Miele gépeinek automata töltetfelismerés funkciója magától érzékeli a tartalmat, és ehhez igazítja a vízfelhasználást.

MIELE G 7250 SCVI

A mosó- és szárítógépek más-más helyiségekben foglalnak helyet az otthonokban –  a kamrába, fürdőszobába, pincébe, dedikált mosókonyhába vagy akár a konyhába is kerülhetnek. Éppen ezért 3 márka 6 takarékos, elöltöltős és hőszivattyús mosó- és szárítógépeit is bemutatjuk az eseményen, hogy teljes képet adjunk a háztartási nagygépek széles palettájáról.

BOSCH WGG2440REU

Ne maradj le az év egyetlen konyhai témájú nagykiállításáról, csatlakozz hozzánk hétvégén a Budapest Arénában! A rendezvényen az újdonságok mellett, ingyenes konyhatervezési tanácsadással, ragyogó konyhabútorokkal és fergeteges főzőbemutatókkal várunk. Szerezd be kedvezményes árú belépődet itt, és csatlakozz hozzánk Facebookon és Instagramon!

VISSZA
Köszönjük, sikeresen feliratkoztál a hírlevélre!
Hiba történt (0)
Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kiállítást érintő hírekről és információkról!
Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!


Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!